Wie zijn wij...

Nadine Van Kerchove (zaakvoerster) is een warme vrouw die begaan is met ieders welzijn en geluk. De laatste 10 jaar volgde ze tal van cursussen en opleidingen in spiritualiteit en werd het zaadje geplant voor Stepping Stones. Eindelijk kan ze haar droom en passie tot werkelijkheid brengen in dit spiritueel centrum, waarbij ze iedereen een wereld aanbiedt van rust en ontspanning. Nadine ontvangt je graag met open armen.

 

Onze Teachers:

Hallo! Ik ben … Annelies Van Gaeveren, geboren in een warm nest op een hele mooie lentedag, 18 juni 1986. Ik was een heel beweeglijk kind dat niet op mijn stoel kon blijven zitten. Op mijn 6e levensjaar kwam reeds mijn wens om turnjuf te worden. Ik studeerde in 2008 af in de richting Master Lichamelijke Opvoeding en geef sindsdien graag les in de Broederschool.

Mijn beweeglijkheid ging vaak over in gejaagdheid en de innerlijke rust ontbrak steeds meer. De combinatie werk – gezin – persoonlijke ontwikkeling in balans houden werd steeds moeilijker.

Op aanraden van mijn mama (moeder en dochter, je weet wel…) gingen we in 2016 samen naar de yogales bij Stepping Stones J. Het was geleden van toen ik 11 was dat we dat nog samen gedaan hadden. Ik voelde positieve verandering komen en ook mijn lichaam reageerde verrassend goed!

Dit smaakte naar meer… ik startte in 2017 de yoga teacher training bij Joachim Meire, met het idee een zaadje te planten voor later. Gaandeweg ontdekte ik de diepere lagen van yoga, voorbij de asana’s (houdingen). Ik kwam tot het inzicht dat de studie van yoga een levenswerk zou worden en probeer de inzichten die yoga me geven ook toe te passen buiten mijn mat. In 2019 volgde ik de teacher training ‘restorative yoga’ bij Chrissy Graham, hier leerde ik vooral dat niets doen en gewoon zijn ook OK is, dat ik niet altijd veel moet doen om goed te zijn, dat ik helemaal vrij ben in de keuzes die ik maak. Ik blijf mezelf bijscholen door het lezen van boeken, het volgen van yogalessen,... Ik hou ervan om de eeuwige student te blijven.

Dit alles combineer ik met het allerbelangrijkste in mijn leven: mijn gezin. In 2013 heb ik mijn eerste zoon Mathis op de wereld gebracht, hij leerde me alvast om geduldig te zijn. In 2017 heb ik het grote geluk gehad om dit wonderlijke mirakel opnieuw te mogen ervaren, mijn tweede zoon Thibeau leerde me alvast om de moed nooit te verliezen. Ik ben oneindig dankbaar dat ik hun mama mag zijn.

Ik hou van tuinieren, gezond te kokerellen, van dansen alsof er niemand kijkt, van lopen en tennis, van zwemmen in een vijver, van fietsen en genieten van de mooie natuur, van werken in het bos, van spelen met de lego met mijn zonen, van masseren, van proberen piano spelen, van positiviteit doorgeven, van vanalles uit te testen,… Ik hou in de eerste plaats van mezelf, van daaruit kan ik de liefdevolle persoon zijn die ik graag ben.

Yoga beoefenen nodigt me uit om te reflecteren, om me steeds opnieuw bewust te worden van de essentie. Het leert me tevreden zijn met wat er nu is. Dit dankbaar gevoel brengt me instant een gelukkig gevoel J.  

Ik hoop dat ik andere mensen kan inspireren met mijn lessen en wens jou alvast een schitterende dag!

Yin Yang Yoga: dinsdag 8u45 - 9u45

Vinyasa Yoga: donderdag 13u15 - 14u15
Yin Yoga: donderdag 14u30 - 15u30

 

Ik ben Satya Maes en zag 42 jaar geleden (1978) het levenslicht in Bangalore (India) toen mijn ouders daar verbleven in een ashram. Ik kwam dus zeer vroeg in contact met yoga en ayurveda. Via een omweg kwam ik terug op het yogapad terecht en volgde ik in 2017 mijn Prana Vinyasa Flow® 200u opleiding in Mechelen bij Nele Van Poucke.

Intussen volgde ik meerdere opleidingen bij oa Shiva Rae, Meghan Currie, David Lurey, Mirjam Wagner (YIN yoga TT), Nianna Bray, Adell Bridges, Desi Springer… welke mijn voornaamste invloeden zijn.

Yoga is voor mij vooral verbinding met mezelf maken, naar binnen kijken en healen: “dankzij yoga ontdek ik een verbinding van lichaam, geest en ziel…op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Ik benader mijn lessen voornamelijk energetisch en functioneel, wat je voelt is belangrijker dan hoe een pose eruit ziet. Ik ervaar yoga als een vorm van meditatie door beweging, die een mogelijkheid biedt om jezelf en je grenzen te ontdekken én te accepteren. Inzicht en acceptatie zijn belangrijk om fysiek, mentaal, emotioneel  en energetisch in balans te blijven. Graag wil ik andere yoga beoefenaars helpen om de enorme kracht, die ieder in zich heeft, te ontdekken!”

Ik woon in Beveren, werk als preventieadviseur voor de gemeente Beveren en ben vrijwillig brandweervrouw. Daarnaast geef meerdere uren yoga per week en heb twee prachtige Friese paarden. Ik hou van ademen, de maan, groene thee, chocolade, wandelen, het zachte ruisen van de wind door de bomen, zonlicht, vuur, handstand (work in progress!), geuren, het universum, smaken, oliemassages, kokos, blauwe bessen, rozen, zelfstudie, les geven, lelies, libellen,…

Vinyasa Yoga: woensdag 19u - 20u
Yin Yoga: woensdag 20u15 - 21u15 

 

Mijn naam is Veerle Hollevoet en ik ben een levendige dame met dankbaarheid, liefde en het nu in het geheugen van het hart. 

Al 20 jaar zing ik Mantra en Kirtan en zo ontdekte ik de weg naar Bhakti yoga. Ik volgde les in de stedelijke academie voor muziek, woord en dans en zong in musicals bij Jeugdtheater Ondersteboven. Ik volgde verschillende Bhakti workshops en retreats, onder andere bij Jai Uttal, Tina Malia, Sivani Mata Francis, Gaura Vani Buchwald, Lulu en Mischka,… Ik zong en speelde in verschillende bands toen ik jong was en zing reeds acht jaar Mantra en Kirtan in yoga-studio’s. Verder geef ik ook workshops in België en daarbuiten. 

De voorbije 10 jaar kwam ook de Thaise Yoga Massage en Yin Yoga meer en meer in mijn wereld. Ik volgde reeds succesvol verschillende workshops en trainde onder meer bij Siawash Peyman, Marec Gabor en Thierry Bienfaissant. Ik behaalde de certificaten Authentic Traditional Thai Yoga Massage, Intuitive Journey to Thai Massage, Anathai Breathing and Therapeutic Thai Yoga Massage, certified by the International Society of Traditional Thai Yoga Massage ‘Sunshine House’. Ik engageer me in de Thaise yoga school in Brussel. Daarnaast volgde ik ook een Teacher Training Yin Yoga bij Mirjam Wagner en ook de Veronica Sherborn methode die resulteert in leuke Ouder-kind yoga. Ik verdiep me in de kunst van Meditatie onder begeleiding van Vamedeva Sage~Igor Kufayef.
De kunst van yoga beoefenen in het leven, het zingen in overgave, het pad van Thai Yoga Massage en de meditaties begeleiden mij
bij elke stap in het proces van het leven. 

Onder het motto “You can join in, choose for love, the power of oneness, Om“, werk ik met vreugde en open hart én met de uitnodiging om deel te nemen. 

Yin Yoga: donderdag 20u15 - 21u15 

 

Ik ben Chantal De Groeve.

Vanuit mijn 30 jaar ervaring voor yoga en meditatie geef ik bij Stepping Stones vooral kinderyoga en stoelyoga.

In het zomerseizoen geef ik ook supyoga voor Stepping Stones.

Ik hoop jullie te ontmoeten in één van mijn lessen. Van harte welkom!

Namasté 

Kinderyoga: woensdag 14u - 15u (voor kinderen van 5 - 12 jaar)
Stoelyoga: donderdag 10u00 - 11u00